Ofte stillede spørgsmål
FAQ
Ja, man kan godt sige at dit barn kan arve din fobi. Videnskabelige studier kan ikke påvise et gen for en bestemt fobi, men der er en tydelig genetisk komponent for at være mere ængstelig. Blandt folk der har denne genetiske komponent er der en overrepræsentation af folk med fobi som f.eks agorafobi. Det er vigtigt at forstå, at selvom man er genetisk disponeret, er det ikke det samme som at man udvikler en fobi.
En anden måde hvorpå børn kan ”arve” en fobi er gennem deres forældres adfærdsmønstre. Især mindre børn lærer og kopierer deres forældres adfærdsmønstre, så hvis du udviser en fobisk angst for noget, så vil dit barn med stor sandsynlighed også udvikle en fobisk angst.
Ja man kan selv gøre noget for at slippe af med sin fobi. Har man en fobi, der falder i gruppen ”simple eller specifikke fobier” så kan man selv arbejde med sin fobi og til sidst slippe helt af med den. Det kan man gøre ved enten at søge professionel hjælp og for eksempel deltage i et af de forløb eller workshops vi tilbyder. Alternativt kan man selv tilegne sig viden om sin fobi og sin fobi-agent og derfra selv tilrettelægge sin eksponeringsfase. På vores hjemmeside og sociale medier kan du finde mere viden om fobier og snart også et online forløb der kan hjælpe dig.
Vi vil altid anbefale, at du til en start søger professionel hjælp (hos os eller andre) således at du får en korrekt udredning og nogle retningslinjer inden du går i gang.
Det er flere muligheder for at få tilskud til en fobibehandling. Der er en rækker forhold, der skal opfyldes, så det letteste at læse den artikel, vi har skrevet om mulighederne her.
Ja alle fobier kan behandles. Der er lidt forskel på, hvordan de bedst behandles. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bruger kognitiv adfærdsterapi med en eksponering til behandling af specifikke fobier, da det ved utallige undersøgelser har haft den bedste langtidsvirkning.
Ja du kan godt dele din betaling op i mindre dele, hvis du ønsker det, du skal blot nævne det ved bookningen. Der er også andre muligheder for at lette din betaling dem kan du læse om her.
Fobier kan ikke smitte på samme måde som en influenza. Men den kan smitte socialt. Ofte ser man, at børn, der oplever en forældre, lærer, pædagog eller lignende autoritet i deres liv, udvise en fobisk angst, kopiere denne adfærd og senere i livet udvikle en specifik fobi. Derfor er det vigtigt, at man som forældre, pædagog, lærer eller anden autoriet bliver opmærksom på sine egne handlemønstre. Her kan du se hvordan vi kan hjælpe professionelle, der arbejder med børn.
Ja børn kan have en fobi og blive behandlet for den. Grundprincipperne i behandlingsmetoderne er de samme, men de skal selvfølgelig tilpasses aldersgruppen. Det er godt at reagere på en fobi tidligt, således at barnet ikke skal leve med frygt i mange år og måske resten af sit liv.
Uanset hvor slem din fobi er, kan den behandles. Mange fobikkere tror ikke, at deres fobi kan behandles, da de føler, at deres situation er særlig slem, men det er heldigvis ikke tilfældet. De fleste, der lider af en specifik fobi, kan med lidt professionel hjælp og lidt arbejde slippe af med deres fobi på få timer. Du kan læse mere om vores koncentrerede forløb her.
Der er flere grunde til, at man udvikler en fobi. Man kan få det efter en fysisk skade i hjernen, udvikle den efter en traumatisk oplevelse eller arve den fra sine forældre (eller lignende autoriteter) og man kan være genetisk disponeret for det. Uanset grunden til, at man har udviklet en specifik fobi, så kan den hurtigt og effektivt kurerers. Du kan læse mere om hvorfor man udvikler en fobi her.
Der er mange måder at behandle fobier på, og der er mange forskellige udbyder, der tilsammen udbyder et hav af forskellige metoder, men når det kommer til behandlingsformer, der virker, så er det kun få hvor der kan spores en langstidsvirkning. Den metode, der i videnskabelige forsøg gentagende gange har vist sig som den mest effektive, er kognitiv adfærdsterapi med kontrolleret eksponering, hvilket også er grunden til at, det anbefales af sundhedsstyrelsen.
Vores levevis har udviklet sig meget siden den første fobi blev beskrevet i år 400 BC. I takt med at vores samfund har ændret sig er der også dukket en række nye fobier op. I dag er der over 500 fobier registreret alt fra kendte fobier som araknofobi og frygten for højder eller slanger til mindre kendte fobier som frygten for klovne, knapper og at løbe tør for strøm.
Det behøver ikke at tage lang tid at komme af med sin fobi, men da alle mennesker er forskellige kan man ikke sætte et tidsrum der vil gælde for alle. Lidt ligesom at læse, at cykle eller køre bil, alle forløb er lidt forskellige. Vi tilbyder et koncentreret forløb, hvor vi på fire timer behandler din fobi. Det er nok for langt de fleste, men enkelte har behov for på egen hånd at arbejde videre med deres fobi. Det hjælper vi selvfølgelig også med som en del af det koncentrerede forløb.
Der findes over 500 anerkendte fobier og der er mange flere, end de fleste mennesker kan forstille sig. Nogle fobier er mere udbredt og socialt anerkendte end andre det være sig for eksempel frygten for vand, højder, slanger og edderkopper, mens frygten for sit eget spejlbillede, klovne, knapper og ikke at være online og de er hverken særlig kendt eller socialt accepterede.
Kontrolleret eksponering er en del af en meget virksom behandlingsmetode mod fobi. Den består i sin enkelthed i at man i mindre bidder eksponeres for sin fobi-agent. I de enkelte bidder skal man altid kunne overskue situationen. Du kan læse mere om kontrolleret eksponering og hvordan vi behandlere fobi her.
Kognitiv adfærdsterapi (forkortes KAT) er den mest anerkendte form for psykoterapi både i Danmark og resten af verden på internationalt plan. Kognitiv adfærdsterapi bygger på det forhold, at tanker, følelser, adfærd og kropslige signaler indbyrdes påvirker hinanden i skabelsen og opretholdelsen af den psykiske tilstand. Uafhængig forskning har gentagene gange påvist, at kognitiv adfærdsterapi er den mest effektive metode til behandling af en lang række psykiske lidelser og problematikker, her iblandt specifikke fobier. Hos fobibehandling.dk har vi specialiseret os i behandlingen af fobier ved hjælp af evidensbaseret kognitiv adfærdsterapi med en kontrolleret eksponeringsfase. Det er et behandlingsforløb, der baserer sig på videnskabeligt underbyggede metoder og tilpasses den enkelte fobiker. Det er den metode som Sundhedsstyrelsen anbefaler, da det er den mest effektive og samtidig har de bedste langtidsvirkninger. Du kan læse mere om det her.
Vores 100 % tilfredshedsgaranti betyder, at du får alle dine penge tilbage, såfremt du ikke har udviklet fremskridt under vores behandling. Du kan læse mere om den i vores handelsbetingelser her.