Du er ikke en kylling,
fordi du lider af fobi for fugle
Mange elsker fuglesang. Ornitologer rejser endda hundredvis af kilometer, hvis en lille, sjælden fugl er blevet spottet i en mose. Men hvis du lider af fuglefobi, så krydser du aldrig Hovedbanegården eller Rådhuspladsen, af bare frygt for duerne. Lyden af mågeskrig, får en tur til stranden til at være den rene gyser. Det kan gøre, at du holder dig langt væk fra sandet og det dybblå hav eller kommer med en masse undskyldninger for ikke at deltage i forskellige aktiviteter. Hvis du har det sådan, gør det dig ikke til en kylling, men det er overvejende sandsynligt, at du lider af ornithofobi, en irrationel angst for fugle. Det er ikke nemt, når nu der er fugle overalt omkring os, men det er heldigvis let at behandle en fuglefobi.
Er der grund til at være bange for fugle i Danmark?
Det er meget sjældent, at fugle kommer i karambolage med mennesker. I enkelte tilfælde har musvåger eller havmåger angrebet en jogger, der er kommet for tæt på deres unger. Hvert forår kan man opleve hvæsende gæs og svaner, når vi kommer for tæt på deres reder. Rationelt set er der ikke grund til at frygte fugle i Danmark, men derfor kan du jo godt være bange for dem alligevel. Har du en angst for fugle, lider du nok af ornithofobi i lettere eller sværere grad.
Symptomer på fuglefobi
Hvorfor er nogen bange for fugle?
Selv om fugle typisk ikke er aggressive, giftige eller til fare for mennesker, er der alligevel mange der finder dem lidt skræmmende. For mange kan fugle virke en smule uberegnelige, og det er der flere grunde til. Fugle har ingen mimik og derfor kan de virke udtryksløse.Det at de kan lette med flaksende vinger, gør at nogen finder dem uberegnelige.
Ud over de konkrete grunde til at blive bange for netop fugle, er der tre årsager til, at fobier opstår:
- Det kan ligge i vores gener, at vi er mere disponeret for at føle angst.
- Vi kan have haft en negativ oplevelse i vores barndom. Måske stjal en måge din is, da du var i Zoo, eller en svane hvæsede ad dig, da du var på tur med børnehaven? Sådan en oplevelse kan sagtens sætte sig i dig, så du udvikler en fobi senere hen.
- Du kan også blive udsat for en kulturel påvirkning. Måske har du engang set Hitchcocks “Fuglene”, eller måske er en af dine forældre bange for fugle?
Fugles adfærd kan styrke din angst
Fugle kan være rigtig store. Nogle skriger og basker med vingerne. Andre flakser omkring dit hoved, hvis du spiser en is på molen, og kommer du tæt på deres reder, kan de angribe i forsøget på at få dig til at stikke af. Alle disse oplevelser kan være med til at styrke din frygt, og hvor andre måske bare bliver irriteret og verfer dem væk, opfatter en fuglefobiker dem som rene uhyrer. Bliver du udsat for ovenstående fugleadfærd, kan din fantasi hjælpe dig til at danne fobiske tanker. Gør du ikke noget ved det, risikerer du at bibeholde din angst for fugle resten af livet. Også selvom du rationelt godt ved, at der ikke er grund til at være bange.
Tænk, hvis du kunne slippe af med din fuglefobi!
Vil det ikke være fantastisk at kunne tage med på stranden uden at skulle frygte mågerne?
Hvis mågernes skrig ikke fik det til at løbe koldt ned af ryggen på dig?
Hvis en tur ned til søen ikke gav dig fugtige håndfladerne, når svanerne nærmede sig?
Tænk hvis du kunne gå ind i din tantes hus, selv om hun har en papegøje, der skræpper og flakser med vingerne?
Ville alt det ikke være nogle få timers anstrengelser værd? Det eneste det kræver er et par besøg hos en uddannet fobi-terapeut og nogle øvelser bagefter?
Hvis du kan svare ja til det, så kontakt os nu. Det kan godt være, at det lige nu virker umuligt, at du nogensinde skulle få et afslappet forhold til fugle? Der er ingen grund til, at du ikke skulle kunne få et lige så afslappet forhold til fugle, som du kan se, dine venner og bekendte har. Din fuglefobi kan skyldes en dårlig oplevelse, eller måske har du arvet den fra en af dine forældre. Uanset hvordan din fobi er opstået, kan du slippe af med dem igen, og det er da godt at vide, ikke?
Hvordan slipper du af med din fobi for fugle (ornithofobi)?
Det kræver ikke alverden at reducere eller helt slippe af med din fuglefobi. Enhver fobi kan behandles, og er du motiveret og klar på at gøre noget ved din angst, kan du gøre meget. Rigtigt meget. Det første, du skal gøre, er at tale med dine nærmeste. Fortæl dem, at du vil gøre noget ved din fuglefobi. At du ønsker at tage kontrollen tilbage og ikke længere lade dig styre af din fobiske angst.
Dernæst skal du finde den behandlingsform, der giver det bedste resultat. Nogle vil påstå, at fx naturmedicin, hypnose, NLP, neurocoaching, akupunktur eller endda clairvoyance er valide behandlingsformer, men ingen behandling har så stor dokumenteret effekt som kognitiv terapi, der derfor anbefales af sundhedsstyrelsen.
Kognitiv terapi til behandling af frygt for fugle
Samtaler er nøglen til at finde ud af, hvorfor du er angst for fugle. Via terapeutiske samtaler mellem dig og din kognitive terapeut finder vi frem til årsagen til din fobi. Gennem øvelser lærer du at identificere fobien, og du lærer at styre dine tanker. Det gør dig i stand til at ændre dine tankemønstre, og det hjælper dig til at ændre adfærd, så du får kontrol over din fobi i stedet for det omvendte.
Selv om det måske virker uoverskueligt, er det relativt nemt at lære de værktøjer, der skal til for at reducere din frygt. Det kræver kun nogle få sessioner med en af vores uddannede fobi-terapeuter. På sigt kan du endda slippe helt af med den, hvis du husker at lave dine øvelser, og som minimum kan du lære at styre den så effektivt, at den ikke får lov at begrænse dig i dit liv længere.
Fobibehandling.dk hjælper dig af med din fuglefobi (ornithofobi)
Rigtig mange tror, det kræver mange penge og en voldsom indsats at få styr på en fobi. Det fylder jo så meget, så hvorfor skulle det ikke være tilsvarende svært? Men faktisk er det både billigt og hurtigt at lære at kontrollere angsten. I langt de fleste tilfælde kræver det nogle få samtaler med en uddannet fobi-terapeut.
Hos os får du et specielt udviklet fobibehandlingsforløb til mennesker, der lider af frygt for fugle eller har ornithofobi. Vi benytter os af kognitiv samtaleterapi, som netop er den type behandling, Sundhedstyrelsen anbefaler mod specifikke dyrefobier. Og en sådan er frygten for fugle.
Behandlingsforløbet er et koncentreret forløb, der består af tre faser:
- En indledende fase, hvor vi taler sammen (30-60min) om din fobi, og det forestående forløb
- En koncentreret terapifase (5-6 timer). Her får du den viden, værktøjer, støtte og sparring, der skal til for, at du kan slippe af med din fobi. Du er hele tiden i centrum og styrer tempoet, så du i dit eget tempo arbejder dig frem mod og igennem en eksponeringsfase
- Et efterbehandlingsforløb, hvor vi over det næste år løbende holder kontakt til dig, giver dig øvelser og vejledning, der sikrer, at du får implementeret de nye ikke-fobiske vaner i dit liv.
Ud over behandlingsforløbet med vores fobi-terapeut får du en række øvelser til tiden efter samtalerne. Med disse værktøjer lærer du at se din frygt i øjnene, og du bliver i stand til at begrænse de negative tanker. I stedet kan du lade de positive erfaringer vinde frem. Dermed sikrer du, at det ikke er den ene dårlige oplevelse fra barndommen, der skal bestemme, hvordan du skal se på fugle resten af livet. Det bliver i stedet en hel pulje af gode og mindre gode oplevelser. På den måde får du et nuanceret syn på fugle, der gør dig i stand til at se på dem med objektive briller.
Hvad koster en behandling af angst for fugle (ornithofobi)?
Vores helt unikke og gennemtestede forløb med alle tre faser koster: 5.400 kr.
Enkelte sessioner:
Hvis du ikke kan afsætte en hel dag eller blot ønsker at arbejde med din fobi over længere tid, tilbyder vi også enkelt sessioner (a 50 minutters varighed) i vores lokaler. Pris per session er 875 kr.
(Ønsker du ikke at benytte vores lokaler på Amagertorv i København, tilbyder vi hjemmebehandling mod køretillæg)
Tilfredshedsgaranti for din fobibehandling
Vi ved, at vores behandling kan hjælpe dig. Derfor tilbyder vi som de eneste i Danmark en tilfredshedsgaranti. Har du gennemført et forløb hos os, og føler du ikke, at det har hjulpet dig, giver vi dig alle dine penge tilbage.
Vi har hjulpet mange af med deres fuglefobi
Vi bliver brugt som fobieksperter i en lang række medier, og igennem vores karrierer som fobibehandlere, kognitive terapeutere, naturvejledere- og naturformidlere er vi stødt på stort set alle former for irrationel frygt for dyr, du kan forestille dig. Vi er ganske enkelt ikke i tvivl om, hvordan vi skal hjælpe dig. Men det kræver, at du tager skridtet og kontakter os. Tænk på alt det, du går glip af lige nu.
Tænk på, hvor fantastik det vil være, hvis du kan tage med på stranden. Tænk på, at du kan få lov at se dine børn grine, når ænderne rapper på søen, og forestil dig et liv, hvor du ikke går rundt i konstant frygt for, hvad der gemmer sig oppe i himlen. Lige meget hvad du gør, kan du ikke ændre på, at der er fugle overalt omkring os. Men du kan gøre noget ved din angst, og det er hverken dyrt eller tidskrævende.
Her kan du læse om, hvordan det er gået andre der var i samme situation som dig.